Andy Herg píše....

12.11.2014 21:10

Priatelia, so vsetkymi prispievajucimi sa da zhodnut v jednom, idu volby...

S cim sa vsak nemozno zhodnut, su neskutocne zavany z komunizmu este aj po 25. rokoch. A zvlast, presne v dnoch 25. vyrocia! Pre komunistov bolo priznacne potieranie slobody prejavu, manipalucia, dikcia, prikazovanie a hlavne devastacia.

Dnes sa mi dostal do ruk platok jedneho z tychto poslednych komunistov u moci, ktory v zmysle duchu svojej doby, kedy bol autor platku predsedom miestneho narodneho vyboru v Bernolakove (MNV), pricom tvrdiac o sebe, ako "vykonal vela pre obec" (pozn., to o sebe tvrdi kazdy komunista. Jeho obdobia poslaneckeho mandatu su kapitolou samou o sebe), odporuca, koho mate volit. Odporuca to tak, ze vam neponuka pribehy jednotlivych kandidatov, ani nedava vysvetlenia, argumenty, preco tych, alebo onych kandidatov, ani ako sa on rozhodol volit. Ale jednoducho uviedol mena, a to sposobom, "tychto kruzkujte a basta...!"

Mily sudruh expredseda MNV, pise sa rok 2014 a je presne 25. vyrocie, co ste boli odstavení od diktatury moci.

Priatelia, tyto ludia pred 89. rokom mali v rukach moc a boli mimoriadne nebezpecni. Demokraciu a slobodu slova vnimali a vnimaju, ako nutne zlo. Sami ste si mohli vsimnut, ze nas je drtiva vacsina v obci, ktora nechce v dedine zlo, pod ktorym sa vo velkom podpisali Poor a jeho ludia.
Pred necelymi dvoma mesiacmi svitla nadej, ze budeme mat aj v nasej obci dvojkolove volby. Zial, ak sledujete dianie v parlamente, Smer to v parlamentne zmietol zo stola. Islo o volby, ktore by "netrestali" vacsinu, za to, ze nema jedneho kandidata, ale by to vacsinu "zjednocovalo" (t.j. ak v prvom kole by nezvitazil kandidat s nadpolovicnou vacsinou hlasov, postupuje sa do dalsieho kola volieb, kde by postupili prvi dvaja). Volby tak zial, ostavaju nadalej jednokolove.
Nenechajme sa "potrestat" zato, ze nemame jedneho protikandidata k Poorovej mafii. Odkazme volbami odmietnutim Poorovej mafie, jednoznacne nie, uz stacilo...!

Nerad pouzivam expresivne slova plne fraz, ktore vidavate na bilboardoch v obci. Ale tie, ktore su uvadzane v dalsich riadkoch, su myslene uprimne, skutocnym obsahom... Chceme obec vratit na vyslnie, chceme byt na svoju obec hrdi. Chceme jej obyvatelom priniest pokoj a harmoniu do domovov, slabym, byt oporou, mocnym, silnou protivahou v prospech obcanov. Nechceme "slavu", ala Glance House, nechceme aroganciu obecnej samospravy, nechceme korupciu, klientelizmus, podvody, klamstvo, porusovanie zakonov, vyhlasok, alebo obecnych VZN. Majte na pamati, ze mier a pokoj zavladnu len vtedy, ak zlo bude porazene.

Ak si lepsie pozriete "kto je kto", prve, co cloveka nevdojak napadne, ze "hydru" mafie, velmi tazko mozno porazit. Nechcem sklznut do suterenu, do ktoreho tlaci sudruh expredseda MNV, skor vas priatelia, chcem nabadat, aby ste venovali velku pozornost kandidatom.
Mozno to bude zniet ironicky, ale zaroven sa chcem podakovat sudruhovi expredsedovi MNV,za vypracovany menoslov kandidatov, o ktorych priatelia, viem jednoznacne, ze nebudem volit...!
Ich zvolenim sa obec vrati opat do temna marazmu, ktore tu za posledne roky panovalo, vrati do dob, kedy Poorova mafia slapala po zakonoch, robila podvody, klientelizmus, podvadzala a klama obcanov. Do dob, kedy slusny obcan chodil s malou dusickou na obecny urad, s nadejou, ze nebude opat ignorovany.
Zelam vo volbach jasnu mysel, ciste srdce a stastnu ruku.
God save Bernolakovo.

Laura a její tygři :